• [email protected]
  • Bağlarbaşı Mahallesi İncilik Sokak Defne Apartmanı No:5 D:12 Maltepe / İstanbul
Kamu Kurumları Arşiv Sayısallaştırma

Kamu Kurumları Arşiv Sayısallaştırma

Kamu kurumları gerçekleştirdikleri her işlem, hizmet verdikleri her çalışma için fiziki bir delil yani belge kaydederler.

Kamu Kurumları Arşiv Sayısallaştırma
  • Enfo Bilişim Editör Ekibi
  • 24 Kasım 2021

Kamu Kurumları Arşiv Sayısallaştırma

Kamu kurumları gerçekleştirdikleri her işlem, hizmet verdikleri her çalışma için fiziki bir delil yani belge kaydederler. Bu belgeler biriktirildiği için fiziki arşivler ortaya çıkar. Fiziki arşiv oluşturma, ülkemizde yaygın bir çalışma şekli. Ancak teknolojik gelişmelerin ilerlemesi ve kamu idarelerinde teknolojik altyapının sağlanması neticesinde artık idarelerde dijital arşivler kullanılıyor. Enfo Bilişim, dijital arşive geçişte, belgelerin sayısallaştırılmasında etkili bir hizmet veriyor.

Arşiv Sayısallaştırmanın Kamu Kurumlarına Faydaları

Kamu kurumları arşiv sayısallaştırma hizmetiyle neler kazanıyor? İşte kazanımlar;

Zaman yönetimi

Belgeye, evraklara, faturalara kısacası kamu kurumlarını ilgilendiren bilgilere erişim sağlarken zaman kaybetmek, günlük iş rutininde her şeyi etkiliyor. Bilgiye erişirken yerinden kalkıp arşive gitmek ya da arşiv personelinin dosyayı getirmesini beklemek bile başlı başına bir zaman kaybıdır. Kamu kurumlarında arşiv sayısallaştırma çalışması bu kaybı önlemek ve zamanı yönetebilmek adına müthiş fayda sağlıyor.

Finans tasarrufu

Fiziki bir arşivin sağlıklı, korunaklı bir yapıda kalmasını sağlamak belli bir bütçeyi gözden çıkarmakla ilgilidir. Kamu kurumlarında ciddi bir finansmana neden olan arşivler, sayısallaştırma çalışmasıyla ortadan kalkıyor. Arşiv sayısallaştırması, özel ve kamu idarelerinde önemli bir finans tasarrufu sağlıyor.

Bilgiye erişim kolaylığı

Kamu personelinin herhangi bir işlem ya da hizmet için spesifik bir bilgiye ulaşabilmek adına beklemesi, hizmet alacak kişiyi bekletmesi zaman kaybıdır. Oysaki arşiv sayısallaştırmasında bu bekleyişler birkaç saniyedir. Çünkü kamu personeli bilgisayarından arşive kolayca bağlanarak kendisine lazım olan bilgiye saniyeler içerisinde erişebiliyor. Bu erişim kolaylığı verimliliği artırıyor, işlerin birikmesini önlüyor, daha hızlı hizmet alımına zemin hazırlıyor, tüm kurumu olumlu etkiliyor.

Aynı dosyada çalışabilme özgürlüğü

Fiziki arşivde bir dosyaya birden fazla personelin ihtiyacı varsa fotokopi ile çoğaltma işlemi gerçekleştiriliyor. Dijital arşivde ise aynı dosya arşive erişim hakkı olan herkes tarafından görüntülenebiliyor, ekstra bir çoğaltma işlemine gerek duyulmuyor. Arşiv sayısallaştırma, kamu kurumlarının işlevselliğini artırıyor.

Enfo Bilişim Kamu Kurumları Arşiv Hizmetleri

Enfo Bilişim gerek özel sektör gerekse kamu alanında müthiş işlere imza atıyor, kurumların arşiv hizmetlerini yönetilebilir bir zemine kavuşturuyor. Kamu kurumları arşiv sayısallaştırma çalışmaları, gün geçtikçe yayılıyor, kurumların hizmet ve çalışma kalitesini iyileştiriyor. Bu konuda kapsamlı ve profesyonel hizmet almak için ihtiyaç duyuyorsanız iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.