Dijital Yayıncılık, Medya Arşivi, klasik arşivlere nazaran farklı olarak fotoğraflar, DİA’lar, negatif filmler, OPAC’lar, video ses ve görüntü bantları, broşürler, tasarım çıktıları, afiş ve bilbordlar, e-yayınlar gibi hususlardan oluşmaktadır. Kullanım yaygınlığı bakımından en çok fotoğraflar ve videolar başı çekmektedir.
PR arşivi, kişilerin, kurumların, hedeflenen müşterilerin ilgisini ve algısını çekmek ve bu konuda kurumsal prestiji arttırmak, kurumunuzun, markanızın sahip olduğu değeri arttırmak, hedef kitlenin ilgisini çekmek, davranış biçimi geliştirmek ve farkındalık oluşturmak adına kullanmak istediğiniz tüm sahip olduğunuz kurumsal hafızanızın konusunda uzman kişilerle çalışılarak, arşivlerinizin bu amaçla oluşturulması işlemidir.
Medya PR Arşivi çalışmalarında, arşivcilik boyutu ile ele alındığında, yapılacak işlemler aynı olmakla birlikte, malzemeyi yönetme ve organize etme konusunda aletleri kullanma, içeriği yönetme, seçme, arşivleme, tasnifleme, indeksleme, tekrar kullanma gibi hususlarda belli başlı uzmanlıklar gerektirmektedir. Aynı uzmanlık Medya Arşivlerini yöneten programlarda da büyük bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmaktadır.
Genel olarak medya ve PR arşivi yönetim programlarında şu hususların bulunması medya arşivini yönetmede kolaylıklar sağlayacaktır.
Medya ve PR Arşivi indeksleme işlemleri klasik arşivleme yöntemlerine oranla çok daha detay gerektirmektedir.
Çok uzun bir video görüntüsündeki sıradan bir enstantane ileriki bir zamanda çok önemli bir kare haline gelebilir. Bu nedenle fotoğraf ve video arşivlerinde detaylı indeksleme çok önemli bir yer tutmaktadır. Fotoğraf, video, ses arşivlik malzemeleri çok fazla yer tutacağı için ona göre storage ve veritabanı ve güçlü sunucular ve uygulamalar gerekmektedir.
Enfo Bilişim A.Ş. olarak, konusunda uzman kadromuz ile beraber dijital yayıncılık konusunda bir çok başarılı projeye imza atmış ekibimizle, her türlü Medya ve PR Arşivleri konusunda danışmanlık, bakım ve destek hizmetleri vermekteyiz.